HISTORIAA

Varsinainen koiraharrastukseni alkoi 1979 sadessani ensimmäisen oman koirani, skyenterrierin. Tuolloin minulle olisi kelvannut vaikka sekarotuinen, vaan isäni oli toista mieltä, hankimme rotukoiran, koska haluasin harrastaa sen kanssa. Äitini puolestaan sai päättää rodun, koska hänen ehdoton vaatimuksensa oli, että koiran tulisi mahdollisimman vähän muistuttaa ulkonäöltään koiraa.

Päädyimme isoon villakoiraan tai bedlingtoninterrieriin, myös puli oli harkinnassa. Lopulta kuitenkin kohtalo puuttui peliin, sattumalta tapaamani neljän kuukauden ikäisen skyenterrierin muodossa. Tämän taivaallisen rodun parissa vierähtikin lähes 25 vuotta ( -79 - 03 ), ja nykyään, kymmenen vuoden tauon jälkeen, meillä on jälleen kaksi skyenterrieriä.

Lukuisia oikeaan aikaan kohdalleni osuneita ihmisiä, on kiittäminen siitä, että voin nykyisin täydestä sydämestäni tehdä sitä mistä olen lapsesta saakka haaveillut, kasvattaa koiria sekä harrastaa niiden kanssa. Ilman perheeni, mieheni, kuin myös lukuisten ystävieni, tukea ja kannustusta en varmaankaan olisi tälle antoisalle tielle löytänyt.

Nyt toiveeni, ja tavoitteeni, on antaa oman kasvatustyöni kautta sama mahdollisuus innokkaille harrastajille, sekä tuottaa perheitten iloksi ja seuraksi mahdollisimman hyväluonteisia sekä terveitä koiria

nayttely_18.5.13_045.jpg

NYKYPÄIVÄÄ

2002 muutimme laumamme kera maalle, keskelle ei mitään, pienelle tilalle. Itse olen työkyvyttömyyseläkkeellä, joten tämän hulvattoman lauman kanssa eläminen on mahdollista. Nykyisin kotona on yksi coton, kaksi basset houndia, kaksi skyenterrieriä, irlanninsusikoira ja kaksi kissaa.

Koirat ovat meille, minulle ja miehelleni, elämäntapa. Emme mittaa koiriemme arvoa tittelein, tai edes jalostusarvolla, vaan jokainen täällä asuva on vikoineen ja vaivoineen meille yhtä rakas perheenjäsen, joka saa "eläkkeelle" jäätyään asua täällä niin kauan kuin elonpäiviä riittää. Koirat asuvat kanssamme, eivät erillisissä kenneltiloissa, liikumme ja ulkoilemme paljon, tai sitten vain olemme, pääasia lienee, että koirat ovat läsnä.

Pentueita meillä syntyy harvoin, ei edes joka vuosi. Tarkoituksemme ei ole lisätä määrää, vaan panostaa laatuun; luonteisiin, terveyteen ja rodunomaiseen, liiottelemattomaan tyyppiin, kokonaisuuteen, sekä pienellä kasvattimäärällä mahdollistaa, että voimme olla apuna ja tukena kasvattiemme perheille, kun he sitä tarvitsevat.

Suomen Kennelliiton kennelneuvoja on vieraillut meillä kaksi kertaa. Myös virkaeläinlääkäri on suorittanut tarkastuksia ajoittain.

Tähän mennessä koiriemme ja kissojemme oloissa ei ole löytynyt huomautettavaa.

KASVATTAMANI RODUT vuodesta 1988

arska.jpg

rottweiler, 2 pentuetta 1988 - 1991

koirakuvat_1101.jpg

skyenterrieri 1989 - 2003, 5 pentuetta

paluu rodun pariin tapahtui 2012, vaikkakaan ei kasvattajana

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=LONGWEILER&R=75

casper.jpg

coton de tulear 1999 => 2018

Lauri Vuolasvirta - palkinto coton de tulear kasvatuksesta 2005

vuoden coton de tulear kasvattaja

2006 ¤ 2007 ¤ 2008 ¤ 2013¤2014

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=LONGWEILER&R=283

maija_kesa.jpg

basset hound 2004 => , 5 pentuetta, kolme sukupolvea

aktiivisesn rodun pariin palasimmme jälleen 2018 muutmaan hiljaisemman vuoden jälkeen

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=LONGWEILER&R=163

______________________________________________________________-

JÄSENYYDET:

Suomen Kennelliitto ry

Suomen Kääpiökoira yhdisty ry

SuKoKa ry

Skyenterrierikerho ry

Suomen Bassetkerho ry

Suomen Terrierijärjestö ry

Suomen Irlanninsusikoirat ry